Ismerje meg könyvtárunkat és tájékozódjon szolgáltatásainkról!

Bemutatkozó kisfilm az Ózdi Művelődési Intézményekről ( Városi Könyvtár 1.13 percnél)

Mi a könyv- Kiss Tamás kisfilmje az ÓMI Városi Könvtár közreműködésével

Strasbourgban jártunk

Az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatósághoz benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően könyvtárunk kollektívája szeptemberben Strasbourgba látogatott.
A látogatásnak két fő eleme volt, egyrészt egy interaktív, tájékoztató előadást hallgattunk meg az Európai Parlamentről, annak működéséről, másrészt módunk volt egy plenáris ülés megtekintésére.
A hivatalos programokon túl egy izgalmas, csatorna hajóúton Strasbourg műemlékeit fedeztük fel, miközben a zsilipezés különböző technikai megoldásait is megismertük.
Majd végigjártuk az elzászi bor régió központjaként is ismert város, Colmar macskaköves utcáit, melynek mesébe illő fagerendás házai, virágdíszei és színes cégérei teljesen elvarázsoltak bennünket. Megismerkedtünk Kaysersberg óvárosával is, ahol középkori és a reneszánsz időkből származó, gyönyörű lakóépületeket láthattunk. A városból egy meredek erdei lépcsősoron jutottunk el a 13. századból fennmaradt várig, amelyet annak idején még II. Frigyes német-római császár építtetett. Köszönettel tartozunk Gulyás János, Borsodbóta község polgármesterének, akinek segítsége nélkül ez a csodálatos út nem jöhetett volna létre.

Szabó László: Strasbourgban jártak a kistérségből. Lokál (2019)

Vissza