2021. október 6.

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓRA hívtuk az olvasni szerető kisdiákokat. A gyerekek BECK ANDREÁVAL, a „TITOKTÜNDÉR” című mesekönyv-sorozat írójával találkozhattak, délelőtt az Ózdi Városi Könyvtárban (Petőfi tér 1.) délután az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárban. A pozitív gondolkodást és önbizalom növelését fejlesztő mesekönyvek bemutatására egy interaktív foglalkozás keretében került sor.

2021. október 6.

Az Egészségfejlesztési Iroda Ózd szervezésében Faragó Tamás mentőtiszt tartott előadást a könyvtár “Fagyöngy” Könyvbarátok Klub tagjainak.

2021. október 6.

Az Országos Könyvtári Napok keretén belül 2021. október 6-án nyitottuk meg könyvtárunk aulájában és emeleti terén az ózdi születésű Martis Freyja fotóművész Rejtett Magyarország II. című kiállítását. A kiállítás az ÓMI „Olvasóban” 2014-ben bemutatott Rejtett Magyarország – Rejtett Gondolatok kiállítás folytatása. A tárlatot Demeter Pál fotóművész a Heves Megyei Fotóklub vezetője nyitotta meg, majd Martis Freyja fotózáshoz fűződő érzéseit, élményeit és gondolatvilágát ismerhettük meg magától az alkotótól. A megnyitót Fábián Krisztina és Csikai Sándor az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai színesítették furulyajátékukkal.A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében 2021. november 29-ig. Mindenkit szeretettel várunk!

2021. október 4-10.

KÖNYVAJÁNLÓ – gyógynövények könyvekben

A könyvek kikölcsönözhetőek könyvtárainkból! Előjegyzés kérhető: ozdkonyvtar.dankone@gmail.com, vkarpad@freemail.hu

2021. október 8.Az Apró Örömök Családi Klub Őszköszöntő délutánja ismét vidám hangulatban telt, ahol játék, meseolvasás és kézműves foglalkozás közül választhattak a gyermekek és szüleik.

2021. október 10.

Október 10-én az Országos Könyvtári Napok Könyves Vasárnapján vidám családi vetélkedőt rendeztünk, ahol 6 család (csapat) mérte össze tudását az állatok, a mesék világában.

Helyezettek: I. Kőleves csapat – Girászin Jonatán, Girászin Teodor, Girászin Katalin, Girászin JánosnéII. Napocska csapat – Papp Krisztina, Török Boglárka, Maruzsi Henrietta, Maruzsi Nóra

II. Napocska csapat – Papp Krisztina, Török Boglárka, Maruzsi Henrietta, Maruzsi Nóra

III. Süni csapat- Bata Marianna, Fábián László, Fábián Angelika Kira, Kovács Fruzsina, Kovács Regina

A nyertes csapatok oklevelet és társasjátékot nyertek a Gyerekesély az ózdi járásban projekt támogatásával. A többi résztvevő csapat emléklapot és ajándékcsomagot vehetett át.Minden csapatnak köszönjük, hogy a velünk töltötték a vasárnap délutánt!