A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA

VERSELŐCSKE– nagycsoportos óvodások szavalóversenye

VERSVIDEÓK

SZAVAZZON KEDVENC VERSMONDÓJÁRA! A Verselőcske verseny szavaló gyerekek zsűri általi értékelése mellett lehetőséget kívánunk nyújtani a közönség által legnagyobb tetszést aratott versmondó kiemelésére is. Szavazni az EREDETI bejegyzésben megtekintett videó lájkolásával lehet. A legtöbb tetszésnyilvánítást kapott kis versmondó elnyeri a KÖZÖNSÉGDÍJAS VERSELŐCSKE címet és jutalmazásban részesül.Szavazni 2021. április 15. (csütörtök) 8.00 óráig lehet.

(A díjátadásra az intézmények újranyitásakor kerül sor, egy előzetesen egyeztetett időpontban.)

(A kép forrása: https://www.inforabakoz.hu)


VERSELŐCSKE – nagycsoportos óvodások szavalóversenyének helyezései

Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!

A Verselőcske Szavalóversenyt, az Ózdi Városi Könyvtár, idén hetedik alkalommal rendezte meg. Ez az igen kedves elnevezés utal a résztvevők korára, hiszen a város nagycsoportos óvodásainak jelentkezését vártuk. Ebben az évben is a költészet napja részeként, valamint Csukás István születésének 85. évfordulója tiszteletére került meghirdetésre és megrendezésre ez a kedves kis esemény.A pandémiára tekintettel a jelentkezés sajátos módon, videofelvétellel történt. A zsűri számára igen kellemes és megnyugtató érzés volt, hogy – a helyes döntés érdekében -, többször is visszanézhettük a produktumokat. Versmondásra hívni, szereplésre bírni az óvodásokat – akik ebben a sajátos helyzetben a szüleikkel együtt töltik mindennapjaikat -, nem volt könnyű feladat.A gyerekek felkészültsége, a szülők odaadó támogatása mellett nagyon szép volt. Minden gyermek megtanulta a kiválasztott verset, a hosszabb lélegzetű versek esetében előfordult néha egy pici szülői segítség. Meglepő, hogy a 6-7 éves gyerekek milyen biztonsággal álltak a kamera előtt! Köszönjük szépen a szülők segítségét! Egy szavalóversenyen helyezéseket is meg kell nevezni, ami – ilyen kedves óvodások esetében-, mindig nehéz. Akik részt vettek a szavalóversenyen, dicséretet érdemelnek, emlékezetessé tették ezt az eseményt. Köszönjük a nagycsoportos óvodásoknak, hogy ilyen sok szép Csukás István verset hallgathattunk! Köszönjük.Üdvözlettel, A Verselőcske Szavalóverseny szervezői és a zsűri.

Felhívásunkra 18 versvideó érkezett, ezek közül 14 kedves versmondót értékelt a zsűri, akik megfeleltek a versenykiírásban feltüntetett feltételeknek.

A verseny díjazottjai:I. KOVÁCS MIRA – Ózdi Városközponti Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodája

II. KORSÓS NOEL – Ózdi Városközponti Óvodák Katona József Úti Óvoda és MUSTOS ÁRON – Ózdi Béke Telepi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodája

III. PAVLON MIRA ALEXA – Ózdi Városközponti Óvodák Mogyorósvölgyi TagóvodájaA díjazottak a Gyerekesély az ózdi járásban projektiroda és az ÓMI Városi Könyvtár jóvoltából részesülnek ajándékozásban.

(A díjátadásra az intézmények újranyitásakor kerül sor, egy előzetesen egyeztetett időpontban.)


VERSKEDVELŐK FIGYELMÉBE AJÁNLJUK!

A közelgő költészet napja alkalmából az ÓMI Városi Könyvtár újra meghirdeti nagycsoportos óvodások részére a

V E R S E L Ő C S K E szavalóversenyt!

Ebben az évben 7. alkalommal meghirdetett hagyományos szavalóversenyünk ezúttal online kerül megrendezésre. Az idén CSUKÁS ISTVÁN egy szabadon választott versével lehet nevezni.

A versválasztás segítésére az alábbi internetes oldalakat ajánljuk:

https://opac.dia.hu/record/-/record/PIMDIA904

https://reader.dia.hu/document/Csukas_Istvan-Sun_Balazs-904

https://csukasistvan.webnode.hu/mesek/

https://www.nagyszuloklapja.hu/…/csukas-istvan

http://mozaik.bloglap.hu/oldalak/csukas-istvan-versei-21661/

A játék részletei:

1. A kedves szülők készítsenek videófelvételt a gyermek versmondásáról!

2. A versmondó gyermekekről készített videófelvételeket küldjék el e-mailben a ozdvarosikonyvtar@gmail.com címre. A felvételek fogadását április 8-án 9 órakor zárjuk.

3. A beérkezett versvideókat április 11-én megtekinthetővé tesszük könyvtárunk közösségi oldalain. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a bejegyzés nyilvános lesz, így mindenki a saját felelősségére küldje be a felvételt, hozzájárulva a nyilvános szerepléshez!

4. A versmondókat szakmai zsűri és közönségszavazás alapján is fogjuk értékelni. Az első három helyezett jutalma egy-egy szép ajándékcsomag, a Gyerekesély az ózdi járásban projektiroda és az ÓMI Városi Könyvtár jóvoltából. A további díjazottak oklevelet és ajándékkönyvet vehetnek át szép szereplésükért. (A nyereményátadásra az újranyitáskor kerül sor.)

Felmerülő kérdéseikkel kapcsolatosan hívható telefonszám: a 0630 5689190 – Programfelelős: Császár Éva gyermekkönyvtáros

Bízunk benne, hogy sok-sok verskedvelő óvodás versmondását élvezhetjük!

?