Klubvezető: Derencsényi Béla

Telefon: 48/574-494    

Taglétszám: 6 fő

Foglalkozás: minden szerda 16.00-18.00

Helye: Civil Ház

A klub 1977-ben az akkori Kun Béla Művelődési Házban (ma Civil Ház) működő Központi Könyvtár könyvtárvezetőjének Szentjóbi Attilánénak támogatásával alakult meg, mint kiscsoportos foglalkozás. A heti foglalkozások számára a könyvtár biztosított helyet, ahol közös rejtvényfejtéssel a tagok által készített szellemi totókkal, játékokkal színesítettük találkozásainkat. A tizenkét fős tagság készítette az ózdi műsorfüzetben havonta megjelenő keresztrejtvényeket. Más kluboktól is kértünk rejtvények készítését a műsorfüzetbe. A városban évente RÉBUSZ KOKTÉL címmel rendeztünk egyéni versenyeket a FÜLES rejtvényújság támogatásával. Rendszeresen részt vettünk az országos rejtvényfejtő versenyeken.

Az OLVASÓ felújítását követően országos rejtvényfejtő versenyt sikerült a városba hozni. Pár év megszakítás után újra életre kelt a klub a Városi Könyvtár keretei között és ismét országos versenyt rendeztünk a Bükk Étteremben felnőtt csapatok részére. Közreműködtünk a Városi Könyvtár által elindított Kölyök Kupa című gyerekek számára rendezett rejtvényfejtő versenyek szervezésében, a rejtvények biztosításában és a lebonyolításban.

Rejtvényeket készítettünk a nyári könyvtári játszóházak programjához, a helyi civil szervezeteknek és a helyi sajtóba.

A Nyugdíjas Klub tagjainak rendszeresen szervezünk rejtvényfejtő versenyeket.

Az országos rejtvényfejtő versenyek egyik kedvenc állomása az Ózdon szervezett két napos rejtvényverseny egyének és csapatok számára. Magunk is részt veszünk néhány országos versenyen.

Szívesen látunk minden érdeklődőt szerdán 16-19 óra között a Civil Házban foglalkozásainkon.

2020. január 31.                                                        Derencsényi Béla klubvezető

                                             

Derencsényi Béla klubvezető
Országos Rejtvényfejtő Bajnokság 2019

Vissza