Az Internet-teremben elhelyezett, erre a célra fenntartott számítógépek 
a könyvtár nyitvatartási ideje alatt, a zárás előtti 30 percig használhatók. A számítógépeket, az internetet csak az használhatja, aki elfogadja az Internethasználati szabályzat feltételeit.

A számítógépek igénybevételét a használó jelezheti:

  • telefonon keresztül,
  • e-mail-ben,
  • a szolgáltató helyen a könyvtárosoknál.

Igény szerint, a könyvtárosok segítséget nyújtanak a használóknak az internet, az adatbázisok és a számítógépes információforrások használatához.

A különgyűjteményeink dokumentumai 2 hétre kölcsönözhetőek – lásd – KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

Különgyűjteményeink:
Cigány irodalom (szép- és szakirodalom)

  • Különgyűjteményünkben főleg a magyarországi és az európai cigányság történetével, társadalmával, kultúrájával foglalkozó irodalmat gyűjtöttük össze, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyedülálló s melyet folyamatosan bővítünk. A gyűjteményben megtalálhatóak az oktatással és a cigány nyelv tanulásával kapcsolatos dokumentumok is. A gyűjteményrész használói elsősorban az esélyegyenlőséggel foglalkozó szakemberek, valamint a romológiát tanuló illetve tanító olvasók.
  • A szakirodalmi anyagon kívül gyűjtjük a cigányságról szóló, vagy cigány írók alkotta szépirodalmi alkotásokat is.

Európai Uniós Gyűjtemény

Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma által indított Közkönyvtári Program keretében és segítségével teremtettük meg az Európai Unióval kapcsolatos kiadvány-gyűjteményünk alapjait, amely kézikönyvekkel, időszaki kiadványokkal, különböző uniós kiadványokkal, videó-, DVD anyaggal folyamatosan bővül, hogy segítse olvasóink tájékozódását. Gyűjtőköre kiterjed az Európai Unióról szóló általános művektől kezdődően a társadalom és természettudományokon keresztül a földrajz és történelemtudományokig terjedő szakirodalomból való válogatásig. A gyűjtemény a társadalom minden rétege számára fontos információforrás.

Vissza