Gyertek, találkozzunk a könyvtárban !


A Zene Világnapja alkalmából a „ZENE AZ KELL!” címmel helyi kiállítást szerveztünk, amely megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.


Könyvajánló a Zene Világnapja alkalmából


Könyvajánló–Lelki társunk a könyv


“KÖNYVTÁMASZ” IRODALOMTERÁPIA A KÖNYVTÁRBAN

Kiscsoportos irodalomterápiás foglalkozásunkon megtapasztalhattuk az irodalom jótékony hatásait.


Elindult a Baba-mama horgolás az ASZAKKÖR jóvoltából. Első munkadarabunk, egy kis kéztörlő kendő készül pamutfonalból.


Pillantképek a kedden tartott Bauer Barbara író-olvasó találkozóról

Az Országos Könyvtár Napok rendezvénysorozat keretében kedd délután Bauer Barbara írónő volt a vendégünk. Köszönjük az írónő töretlen mesélőkedvét, az élménydús délutánt.

Telegdi Ágnes író, természetfotós volt könyvtárunk vendége a mai napon. Délelőtt író-olvasó találkozó keretén belül a Bolyky Tamás Általános Iskola és a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai ismerhették meg Ági nénit és könyveit. Az Állatok Világnapjához csatlakozva a gyerekekkel közösen megnyitottuk Telegdi Ágnes “Ó, azok a csodálatos állatok” című fotókiállítását az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtár előterében. A nap folytatásaként délután az írónő az Irodalombarát Nyugdíjas Klub tagjainak tartott előadást, amely kellemes beszélgetéssel zárult.Köszönjük Telegdi Ágnesnak ezt a csodás napot!

A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében október 31-ig. Mindenkit szeretettel várunk!

Világjárók sorozatunk 27. állomásához érkezett. Idegenvezetőnk ezúttal is dr. Biczó Andrea és két gyermeke Zara és Ruben volt, akik most az ezerszínű Mauritiusra kalauzoltak el minket.Köszönjük az izgalmas élménybeszámolót.


Szombat délelőtt az Őszi játszónapunkon a könyvtár termeiben különböző foglalkozások közül választhattak a gyerekek és szüleik. Volt Társasjáték-klub, Anime – klub, a Gyerekkuckóban diafilm vetítés, mesefoglalkozás, bábozás, kézműves foglalkozás, a legkisebbeknek játszószőnyeg és Babusgató ölbéli foglalkozás, a nagyobbaknak pedig a Babszem Jankó Gyermekszínház meseelőadása. Sokan kölcsönöztek könyveket , aminek mi könyvtárosok duplán örülünk. Mindenkinek köszönjük, hogy a szombat délelőttöt a könyvtárban töltötte, gyertek el máskor is!


Balogh Ildikó képzőművészeti kiállítását nyitottuk meg a mai napon könyvtárunkban. A megnyitó Molnár Luca szavalatával kezdődött, majd a tárlatot Dobos Adrienn az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. közművelődési szakembere nyitotta meg. A megnyitó Lendvai-Bóta Nóra előadásával zárult, majd Balogh Ildikó tárlatvezetése során a kedves érdeklődők megnézték a kiállított alkotásokat. Köszönjük Balogh Ildikónak, hogy könyvtárunk tereit “feldíszítette” alkotásaival, köszönjük a kiállítás megnyitásában a közreműködést Dobos Adriennek, Molnár Lucának és Lendvai-Bóta Nórának!

Köszönjük a kedves közönség érdeklődését!

A kiállítás megtekintésére mindenkit szeretettel várunk!


KÖNYVES VASÁRNAP – KÖNYVAJÁNLÓ LEGÚJABB KÖNYVEINKBŐL FELNŐTTEKNEK

Előjegyzést kérni e -mailben (hosszabbitas@vkozd.hu) vagy telefonon (30/447- 9569; 48/472- 732) is lehet.


KÖNYVES VASÁRNAP – KÖNYVAJÁNLÓ LEGÚJABB KÖNYVEINKBŐL GYEREKEKNEK

Előjegyzést kérni e -mailben (hosszabbitas@vkozd.hu) vagy telefonon (30/447- 9569; 48/472- 732) is lehet.