Petőfi Kvíz

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – ebben az évben 23. alkalommal szervezi meg az Internet Fiesta országos rendezvénysorozatot, melyhez könyvtárunk az idén is csatlakozott.  Ma már az internet elválaszthatatlan része életünknek. Valamennyi korosztály talál hasznos információkat, tanulást támogató, tudásfejlesztő tartalmakat, játékokat, ügyintézési lehetőségeket, a hétköznapi tevékenységet könnyítő szolgáltatásokat a világhálón. Az Idei évben  Petőfi Sándorral kapcsolatos kérdéseket teszünk fel a Petőfi-emlékév alkalmából online játékunkban.  A megfejtéseket online várjuk beküldeni 2023. április 11-ig (kedd). A helyes megfejtők között ajándékcsomagot sorsolunk ki, a nyerteseket e-mail-ben értesítjük. Kellemes időtöltést kívánunk! 

Kattints a linkre!

https://forms.gle/Ww3Az87XgtyrDoQT6

Adatvédelmi tájékoztató:


Péntek délután a Madách Színház online vetítése során Forgách András: Tercett címmel Móricz Zsigmond szerelmei online előadást nézhette meg kedves közönségünk. Köszönjük az érdeklődést.


Anime Klubunk szombati foglalkozása játékos vetélkedő jegyében telt, és a jókedv sem hiányzott.


Délelőtt a Vasvár Úti Általános Iskola 8. osztályos tanulói “Könyvtártörténet és irodalmi hagyományok Ózdon” című foglalkozásunkon vettek részt. A vetített képes előadást követően játékos házi vetélkedőn adtak bizonyítékot megszerzett tudásukról. A program az Internet Fiesta országos rendezvénysorozat keretében zajlott, melynek egyik célja felhívni a figyelmet a könyvtárak tudásmegosztó szerepére. Köszönjük az érdeklődő figyelmet és a részvételt!


A “Fagyöngy” Könyvbarátok Klub tagjai a márciusi összejövetelen az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér honlapjával ismerkedtek. Bepillantást nyerhettek a digitális betegdokumentumok tárházába, az e-beutalók és -receptek világába. A foglalkozás második része tea és aprósütemény melletti baráti beszélgetéssel telt.

EZTOLVASDEL! – könyvajánló felnőtteknek

https://moly.hu/…/szepirodalom-felnotteknek-2023-marcius

https://moly.hu/polcok/ismeretterjeszto-konyvek-felnotteknek-2023-marcius


EZTOLVASDEL! – könyvajánló gyerekeknek

https://moly.hu/…/mesek-es-ifjusagi-regenyek-2023-marcius

https://moly.hu/polcok/ismeretterjeszto-konyvek-gyerekeknek-kamaszoknak-2023-marcius


“Meseláda” olvasásnépszerűsítő sorozatunk márciusi foglalkozásán a II. János Pál Katolikus Általános Iskola 1.-2. osztályosai Takács Viktória: Húsvéti mese c. történetének olvasása közben húsvéti népszokásokkal és az ünnepkörhöz kapcsolódó egyházi szokásokkal ismerkedhettek meg, majd kézműves foglalkozás során húsvéti nyuszis ceruzatartót készítettek.


Az Újváros Téri Általános Iskola diákjaival a közelgő húsvéttal kapcsolatos kérdéseket oldottunk meg interaktív foglalkozásunkon. A gyerekek a foglalkozás végén elmélyültek a könyvek világában.